تعریف سیستم چند تکلیفی

خلاصه
1397/07/10

تعریف سیستم چند تکلیفی این سیستم ها، همان سیستم های اشتراک زمانی هستند با این تفاوت که سیستم عامل به برنامه کاربر اجازه می دهد

تعریف سیستم چند تکلیفی

این سیستم ها، همان سیستم های اشتراک زمانی هستند با این تفاوت که سیستم عامل به برنامه کاربر اجازه می دهد برنامه های دیگری بسازند و به هر کدام اجرای قسمتی از آن برنامه را بسپارد به این ترتیپ  برنامه در چند بخش موازی انجام می شود که به هر بخش یک تکلیف Task می گویند.
نکته: عوامل موثر در انتخاب اندازه برش زمان
عوامل زیادی در انتخاب اندازه برش زمان دخالت دارند که مهمترین این عوامل را می توان نخوه تاثیر این مقدار در زمان پاسخ (واکنش) سیستم دانست لذا برای تعیین حد بالای برش زمان با توجه به رابطه  برش زمان در N = زمان بدترین واکنش برای یک تقاضای ساده عمل می کنیم که N عبارت است از تعداد برنامه هایی که احتیاج به دقت CPU دارند. معمولا این تعداد باید از حد خاصی کمتر باشد.
برای تعیین حد پایین برش زمان معمولا دو عامل عمده مد نظر قرار داده می شود:
1.    هزینه های ثابت تعویض برنامه: مقدار زمانی که به هر برش زمان داده می شود نباید آن قدر کوچک باشد که این هزینه ها بر کارآیی کل سیستم غلبه کند.
2.    مقدار زمانی که به هر برش زمان داده می شود بایستی کمی بزرگتر از زمان لازم برای یک فعل و انفعال نوعی باشد اگر چنین نباشد، آن گاه هر کاری حداقل به دو برش زمان نیاز خواهد داشت.