تفاوت هاست و دامین چیست؟

خلاصه
1397/08/14

احتمالاً تا به حال با تبلیغات بسیار وسیع هاست و دامین مواجه شده اید و با کمی گشت و گذار در وب چیزهایی دیده اید ولی از آن سر در نیاورده اید

 تفاوت هاست و دامنه


احتمالاً تا به حال با تبلیغات بسیار وسیع هاست و دامین مواجه شده اید و با کمی گشت و گذار در وب چیزهایی دیده اید ولی از آن سر در نیاورده اید . در مقایسه هاست و دامین ،Host به فضایی گفته می‌شود که داده‌ها و کدهای وب‌سایت بر روی آن قرار می‌گیرند و امکاناتی از قبیل دسترسی به دیتابیس، ارسال و دریافت ایمیل، اجرای کدها و … را فراهم می کند. این فضا توسط شرکت‌های هاستینگ بر روی سرورهایشان ایجاد شده و به مشتریان اجاره داده می‌شود.
برخی از خصوصیاتی که در هنگام اجاره سرویس هاستینگ باید به آن توجه داشت عبارت اند از :
میزان فضا (Quata) : مثلا 100 مگابایت، 1 گیگابایت، …
نوع هاست : ویندوز یا لینوکس
کشوری که سرور هاستینگ در آن قرار دارد.
تعداد اکانت‌های ایمیل
تعداد دیتابیس‌ها
میزان پهنای باند (bandwidth) : حجم اطلاعاتی که در یک ماه می‌توان ارسال و دریافت کرد.
پشتیبانی از زبان‌های برنامه نویسی : مثل PHP, ASP و…
اصولاً بلافاصله پس از مبحث هاست ، واژه دامین مطرح می شود. مسلما جهت طراحی وب و استفاده از آن به هاست و دامین تواما نیازمندیم. دامین، دامنه یا دومین (domain) به نامی گفته می‌شود که وب‌سایت از طریق آن قابل دسترس خواهد بود. مثلا شما برای ورود به سایت گوگل باید در نوار آدرس مرورگر خود www.google.com را تایپ کنید تا وارد این سایت شوید، که به www.google.com دامین گفته می‌شود.دامین‌ها از دو بخش تشکیل شده‌اند، Name و tld . در مثال بالا google نام دامنه و .com که در انتهای دامین قرار دارد tld است. (به tld پسوند دامنه نیز گفته می‌شود).
برخی پسوندهای متداول عبارت اند از : com , net , org , ir , …
برای ثبت دامین می‌بایست از طریق شرکت‌هایی که خدمات ثبت دامین ارائه می‌دهند اقدام کنید و به این نکته توجه داشته باشید که دامنه‌ها نیز مانند هاست تاریخ انقضا دارند! بدین معنی که صاحب دامنه می‌بایست دامنه را در بازه زمانی مشخص (1 سال، 5 سال، …) تمدید کند.