در ثبت سند حسابداری کمک‌های غیرنقدی چه نکاتی باید رعایت شود

خلاصه
1404/04/25

ثبت سند حسابداری کمک‌های غیرنقدی در ایران نیازمند رعایت نکات مهمی است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنم: **1. شناخت ماهیت کمک:** * **تعریف کمک:** ابتدا باید مشخص شود که آیا

ثبت سند حسابداری کمک‌های غیرنقدی در ایران نیازمند رعایت نکات مهمی است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنم:

**1. شناخت ماهیت کمک:**

* **تعریف کمک:** ابتدا باید مشخص شود که آیا مورد دریافتی واقعاً یک کمک است یا خیر. کمک به معنای انتقال داوطلبانه دارایی بدون انتظار دریافت معوض مستقیم است. اگر در ازای دریافت کالا یا خدمات، مبلغی پرداخت شده باشد، این دیگر کمک نیست بلکه یک معامله است.
* **نوع کمک:** تشخیص نوع کمک (اهدا شده، بلاعوض، هبه و غیره) در تعیین نحوه ثبت و استانداردهای حسابداری مرتبط، اهمیت دارد.

**2. ارزش‌گذاری:**

* **ارزش منصفانه:** تعیین ارزش منصفانه (Fair Value) کمک غیرنقدی در زمان دریافت، حیاتی است. ارزش منصفانه معمولاً به معنای قیمتی است که بین خریداران و فروشندگان مطلع و مایل در یک معامله باز تعیین می‌شود.
* **روش‌های ارزش‌گذاری:**
* **قیمت بازار:** اگر کالای مشابه در بازار وجود داشته باشد، می‌توان از قیمت بازار استفاده کرد.
* **ارزیابی کارشناس رسمی:** در صورت عدم وجود قیمت بازار یا پیچیدگی ارزش‌گذاری، استفاده از نظر کارشناس رسمی دادگستری ضروری است.
* **قیمت تمام شده برای اهداکننده:** اگر اهداکننده اطلاعاتی در مورد قیمت تمام شده کالا ارائه دهد (به خصوص اگر کالای تولیدی خودش باشد)، این اطلاعات می‌تواند مبنایی برای ارزش‌گذاری باشد.
* **مستندسازی:** تمامی روش‌های ارزش‌گذاری و مستندات مربوطه باید به طور کامل ثبت و نگهداری شوند.

**3. ثبت حسابداری:**

* **حساب‌های بدهکار:** بسته به نوع کمک غیرنقدی، حساب‌های مختلفی بدهکار می‌شوند. برای مثال:
* **کالا:** حساب موجودی کالا
* **زمین:** حساب زمین
* **ساختمان:** حساب ساختمان
* **تجهیزات:** حساب تجهیزات
* **خدمات:** اگر کمک به صورت ارائه خدمات باشد، بسته به ماهیت خدمات، حساب‌های مرتبط بدهکار می‌شوند.
* **حساب‌های بستانکار:**
* **درآمد کمک‌های غیرنقدی:** این حساب در بخش درآمدها و هزینه‌های غیرعملیاتی (سایر درآمدها و هزینه‌ها) گزارش می‌شود.
* **سرمایه:** در برخی موارد (به خصوص در مورد کمک‌های اهدایی به مؤسسات غیرانتفاعی)، ممکن است به حساب سرمایه منظور شود.

**4. ملاحظات مالیاتی:**

* **مالیات بر درآمد:** کمک‌های غیرنقدی معمولاً به عنوان درآمد مشمول مالیات در نظر گرفته می‌شوند، مگر اینکه معافیت‌های قانونی وجود داشته باشد.
* **مالیات بر ارزش افزوده (VAT):** اگر کمک غیرنقدی شامل کالاهایی باشد که مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند، باید بررسی شود که آیا مشمول مالیات می‌شوند یا خیر. معمولاً کمک‌های بلاعوض از این مالیات معاف هستند، اما این موضوع نیاز به بررسی دقیق قوانین مالیاتی دارد.
* **مستندات مالیاتی:** تمامی مستندات مربوط به کمک‌های غیرنقدی (شامل فاکتورها، ارزیابی‌ها، نامه‌ها و غیره) باید به دقت نگهداری شوند تا در صورت نیاز به مراجع مالیاتی ارائه شوند.

**5. استانداردهای حسابداری:**

* **استانداردهای ملی حسابداری ایران:** استانداردهای مرتبط با کمک‌های
در سایت شرکت مهندسی آبان رایان البرز می توانید انواع نرم افزار چاپ قولنامه مشاور املاک، نرم افزار چاپ قولنامه نمایشگاه اتومبیل،نرم افزار اجاره خودرو، نرم افزار دریافت و پرداخت و غیره را مشاهده کنید. سایت شرکت مهندسی آبان رایان البرز به نشانی https://www.aralborz.ir یک سایت عالی جهت فروش نرم افزار می باشد.

 مطالب پیشنهادی از سراسر وب

سایر مقالات آموزشی شرکت نرم افزاری آبان رایان البرز :